آئیننامه اجرائی تبصره 3 ماده 17 اساسنامه کانون صنفی بازنشستگان پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات.
بنام خدا
مقدمه:
در راستای تحقق و اجرای تبصره 3 ماده 17 اساسنامه با عنایت به ساختار کلان حقوقی و قانونی اساسنامه این آئیننامه اجرایی تهیه و تدوین گردیده و پس از تصویب هیئت مدیره جهت طی مراحل قانونی به وزارت کشور ارسال شد.
قابل ذکراست این آئیننامه درخصوص تمام نیازها و ضرورتهای مسکوت مانده در اساسنامه اقدام و ضوابط و شرایط و مقررات و روندهای اجرایی مورد نیاز تهیه و تدوین و تنظیم شده است.
این آئیننامه براساس شرایط و مواد موجود در اساسنامه مبتنی بر ساختار قانون احزاب و انجمنها و .... که مصوب وزارت کشور میباشد و با تأکید بر ماده ۱۷ و تبصره آن با مقررات مورد نیاز تهیه و تدوین گردیده و کلیه نیازهای مدیریتی و نظارتی و مالی و اجرایی در حوزههای مختلف کانون را تأمین و روابط فیمابین را تعریف و مشخص مینماید بدیهی است درصورت تغییر قانون احزاب ساختار آئیننامه براساس ساختار و مفاد قانون آتی تدوین وتنظیم خواهد گردید. متن کامل آییننامه اجرایی جهت بهرهبرداری در فهرست ضمائم اساسنامه ارائه خواهد شد.
آئیننامه اجرائی تبصره 3 ماده 17 اساسنامه کانون صنفی بازنشستگان پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات
ماده 1 : عضویت
1- متقاضی باید از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات بازنشسته شده باشد و میتواند از بازنشستگان کشوری، تامین اجتماعی و کارگری (شرکتی) باشد.
2- متقاضی باید فرم تقاضای عضویت را تکمیل و به هیات مدیره جهت بررسی و تائید احراز شرایط، ارائه نماید .
تبصره 1 : متقاضی در فرم تقاضای عضویت خود به هیات مدیره برای دریافت حق عضویت و پیگیری امور مالی و اداری مربوط به خود وکالت میدهد.
3- اعضای کانون ملزم به رعایت شرایط مندرج در اساسنامه، آئیننامهها و دستورالعملهای کانون میباشند .
4- کانون فقط در قبال اعضای اصلی خود متعهد، به پیگیری امور مالی و اداری ایشان میباشد.
5- در صورت فوت عضو، یکی از ورثه مستمری بگیر قانونی او (با رضایت دیگر مستمری بگیران متوفی) در صورت تمایل با پرداخت حق عضویت میتواند همچنان در عضویت کانون باقی بماند .
ماده 2 : کارت عضویت
۱- کانون برای اعضای اصلی باید کارت عضویت صادر نماید.
۲- کارت عضویت صادره با تائید هیئت مدیره به صورت سالانه قابل تمدید میباشد.
۳- صدور کارت عضویت اعضای افتخاری کانون بلامانع است .
ماده 3 : حق عضویت
۱- هیئت مدیره میزان حق عضویت سالیانه اعضاء را تعیین و جهت تصویب به مجمع عمومی پیشنهاد مینماید .
۲- حق عضویت از زمان تصویب در مجامع عمومی قابل دریافت میباشد .
۳- هر عضو اصلی هنگام ثبت نام در کانون تعهد مینماید که حق عضویت سالیانه خود را بر اساس مصوبه مجامع عمومی به حساب کانون واریز نماید .
۴- متقاضیانی که در طول سال به عضویت کانون درآیند حق عضویت آن سال را باید پرداخت کنند .(بغیر از بازنشستگان همانسال)
۵- در صورت خاتمه عضویت فرد به هر شکل، حق عضویت، مسترد نمیگردد .
ماده ۴ : شرایط اعضاء افتخاری
۱- عضو افتخاری میتواند از شاغلین پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات یا شاغلین و یا بازنشستگان سایر دستگاهها باشد.
۲- مدت عضویت اعضای افتخاری نامحدود است و عضو افتخاری شاغل در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات میتواند پس از بازنشستگی با پذیرش شرایط و با پرداخت حق عضویت به عضویت اصلی کانون درآید.
۳- اعضای افتخاری کانون از پرداخت حق عضویت معاف میباشند .
ماده 5 : خاتمه عضویت
۱- خاتمه عضویت در کانون بر اساس موارد ذیل انجام میپذیرد :
۱-۱- لغو عضویت به درخواست عضو
1-2- اخراج
1-3- فوت
۲- هر عضوی که بر خلاف اهداف کانون اقدام و یا در امور آن اخلال نماید هیئت مدیره میتواند با اکثریت آراء پیشنهاد اخراج عضو را به بازرس برای گزارش موضوع به مجمع عمومی جهت تصویب ارائه نماید .
تبصره ۱ : هیئت مدیره پس از ارسال ۲ اخطار کتبی به فاصله ۱۵ روز و گذشت یک ماه از اخطار دوم و اخذ دفاعیات عضو خاطی نسبت به تمهید اخراج عضو اقدام مینماید .
تبصره ۲ : بازرس موظف است گزارش خود را در خصوص پیشنهاد هیئت مدیره مبنی بر اخراج عضو در اولین جلسه مجمع عمومی ارائه نماید .
تبصره ۳ : هر عملی از سوی عضو که موجب زیان مادی کانون گردد یا به اعتبار کانون خدشهای وارد نماید و پس از تشخیص و اخطار هیئت مدیره آن را جبران نکند از طریق مراجع قانونی تحت پیگرد قرار خواهد گرفت.
3- چنانچه عضوی حق عضویت خود را به مدت 3 ماه پرداخت نکند با تصویب هیئت مدیره پس از 2 اخطار کتبی 1 ماهه عضویت فرد لغو خواهد شد.
ماده ۶ : مجامع عمومی
۱- مجمع عمومی عادی سالیانه، بر اساس مفاد اساسنامه در موعد قانونی باید برگزار گردد .
2- حد نصاب رسمیت یافتن جلسات نوبت اول مجامع عمومی، نصف بعلاوه یک اعضای اصلی است و در صورت رسمیت نیافتن جلسه نوبت اول، جلسه دیگری که با اعلام قبلی حداکثر یک ماه بعد تشکیل خواهد شد، با هر تعداد عضو اصلی شرکت کننده رسمیت خواهد یافت و مصوبات آن برای همه اعضاء نافذ و معتبر خواهد بود.
3- در صورت عدم رسمیت جلسات مجامع عمومی مقام دعوت کننده صورتجلسهای مبنی بر عدم رسمیت یافتن جلسه منضم به لیست حاضرین تهیه و نسبت به انجام مراحل بعدی اقدام مینماید .
4- ملاک تشخیص تعداد حاضرین در جلسات مجامع عمومی، فهرست رسمی حضور و غیاب است که اعضا هنگام ورود به جلسه با ارائه کارت عضویت و وکالتنامه موکلین خود آن را امضاء مینمایند .
5- اعضای اصلی کانون میتوانند در مجامع عمومی حضور یافته و هر عضو که در مجامع شرکت نماید فقط دارای یک رای خواهد بود .
تبصره ۱ : هر عضو اصلی میتواند وکالت حداکثر ۲ نفر عضو اصلی دیگر را برای حضور در مجامع عمومی و اعمال رای داشته باشد .
تبصره ۲ : هر عضو میتواند وکالتنامه خود را بصورت کتبی یا پیام کوتاه و یا اعلام از طریق گروه بازنشستگان در فضای مجازی به برگزارکننده اعلام نماید.
6- اعضای کانون می توانند حداکثر یک ماه قبل از درج آگهی دعوت مجامع عمومی پیشنهادات مورد نظر خود را به هیئت مدیره یا بازرس ارائه نمایند در صورت موافقت هیئت مدیره این پیشنهادات در آگهی دعوت قید میگردد .
7- چنانچه در زمان تشکیل مجامع عمومی دستور کار مهمی به صورت کتبی به هیئت رئیسه تحویل شود و مجمع آن را بپذیرد در اولین مجمع عمومی بعدی در دستور جلسه مجمع قرار میگیرد .
8- برای تصویب هر موضوعی در مجامع عمومی عادی رای موافق اکثریت (نصف به علاوه یک) اعضای حاضر در جلسه ضرورت دارد، ولی برای انتخاب اعضای هیئت مدیره و بازرس اکثریت نسبی ملاک است .
9- در صوت تساوی آراء در مجامع عمومی عادی جهت تعیین عضو هیئت مدیره از طریق قرعهکشی اقدام خواهد شد .
10- مصوبات مجمع عمومی عادی یا فوقالعاده برای اعضای کانون (اعم از حاضر و غایب) نافذ و معتبر است .
۱1- مصوبات مجامع عمومی عادی به روشی که برای دعوت مجامع عمومی در اساسنامه کانون پیش بینی شده به اطلاع اعضای کانون خواهد رسید .
تبصره ۱ : مجامع عمومی عادی به طور فوقالعاده حسب ضرورت با شرایط مجامع عمومی عادی تشکیل و اداره میگردد .
۱2- در صورت تصویب عزل دسته جمعی هیئت مدیره، مجمع عمومی فوقالعاده نسبت به تعیین و انتخاب سه نفر از اعضای اصلی برای اجرای مصوبه و انجام تشریفات قانونی انتخاب هیئت مدیره جدید با قید زمان اقدام مینماید .
۱3- در صورتیکه دعوت از مجامع عمومی توسط هیئت مدیره انجام نپذیرد مسنترین عضو اصلی کانون حاضر در جلسه به عنوان رئیس سنی رسمیت جلسه را اعلام و نسبت به انتخاب هیئت رئیسه رسمی اقدام مینماید .
۱4- هیئت رئیسه مجامع عمومی وفق اساسنامه و آئیننامههای مربوط نسبت به اداره جلسه مطابق دستور جلسه اقدام مینماید.
۱5- روسای مجامع مدیریت هیئت رئیسه و نظارت و اجرای دقیق دستور جلسات را در زمان برگزاری جلسه مجمع عهدهدار میباشند.
۱6- هیئت رئیسه مجامع اسناد و مدارک لازم برای برگزاری مجمع را از مقام دعوت کننده یا رئیس هیئت مدیره دریافت و پس از تطابق و بررسیهای ضروری و هماهنگیهای لازم، جلسه را با قرائت دستور جلسه آغاز مینماید .
۱7- اسناد و فرمهای ضروری برای نوشتن صورتجلسه مجمع در اختیار منشی قرار میگیرد .
۱8- رئیس مجمع در پایان جلسه اصل صورتجلسه را به هیئت مدیره تحویل مینماید و نسخهای از آن را نیز در تابلو اعلانات نصب مینماید و نسخه سوم را در صورت حضور نماینده وزارت کشور به او تحویل در غیر اینصورت از طریق هیئت مدیره به وزارت کشور ارسال مینماید .
۱9- رئیس مجمع باید به داوطلبین هیئت مدیره یا بازرس اجازه دهد تا خود را به حضار معرفی نمایند .
20- منشی مجمع مصوبات مجمع عمومی را در فرم مربوط ثبت و به امضای هیئت رئیسه میرساند .
۲1- صورت جلسات مجامع باید به عنوان اسناد کانون همواره در دفتر مرکزی کانون نگهداری شود .
ماده ۷ : وظایف و اختیارات هیئت مدیره کانون
۱- اجرای دقیق مفاد اساسنامه و مصوبات مجامع عمومی، آئیننامهها، دستورالعملهای جاری و دیگر مقررات مربوط، جز در مورد موضوعاتی که به موجب مفاد اساسنامه کانون اخذ تصمیم و اقدام درباره آنها در صلاحیت خاص مجامع عمومی است.
۲- تهیه و تنظیم طرحها، برنامهها، بودجه و سایر پیشنهادات و ارائه به مجمع عمومی جهت اخذ تصمیم .
3- ارائه گزارشها و بیلان مالی در مهلت قانونی پیش از تشکیل مجمع عمومی به بازرس و دریافت نظرها و دیدگاههای وی حداکثر تا ده روز قبل از تشکیل مجمع عمومی(در صورت عدم اظهارنظر در فرصت قانونی به منزله تائید آن خواهد بود) .
4- تصویب صورتهای مالی کانون .
5- اسناد و اوراق بهادر و تعهدآور با امضای رئیس هیئت مدیره (در غیاب او نایب رئیس) و خزانهدار (امضای ثابت) و با مهر کانون معتبر خواهد بود .
6- تهیه و تنظیم تغییرات اساسنامه و آئیننامهها و دستورالعملهای داخلی کانون و تقدیم آن بر حسب مورد به وزارت کشور و یا مجامع جهت تائید و تصویب .
7 -حفظ و حراست از اموال منقول و غیر منقول و تهیه فهرست دارائیهای کانون .
8 -همکاری لازم با بازرس هنگام بررسی اسناد و مدارک کانون از سوی بازرس .
9- هیئت مدیره وظایف خود را به صورت جمعی انجام میدهد و میتواند قسمتی از اختیارات خود را به رئیس هیئت مدیره تفویض نماید، هیچ یک از اعضای هیئت مدیره حق ندارند از اختیارات هیئت مدیره به تنهایی استفاده کنند، مگر در موارد خاص که وکالت یا نمایندگی کتبی از سوی هیئت مدیره داشته باشند .
تبصره ۱ : در موارد خاص مشروط بر عدم ایجاد اختلال در اداره امور اجرائی و جاری کانون، هیئت مدیره میتواند به یکی از اعضاء هیئت مدیره وکالت یا نمایندگی کتبی اعطاء کند. که بالطبع گزارش مربوط باید به هیئت مدیره داده شود .
10- رئیس یا نایب رئیس هیئت مدیره به عنوان عضو موظف نسبت به انجام وظایف کانون اقدام مینماید .
11- هیئت مدیره نماینده قانونی کانون است و میتواند مستقیماً و یا با وکالت با حق توکیل این نمایندگی را در دادگاهها و مراجع قانونی و سایر سازمانها اعمال نماید .
12- انجام تشریفات قانونی و پیگیری امور قضایی، مالیاتی و ثبتی در کلیه مراحل قانونی و قطع و فصل دعاوی از راه آشتی و سازش و تعیین داور و وکیل و عزل آنان .
13- تعیین داور و وکیل و عزل آنان .
14- قبول درخواست عضویت و یا لغو عضویت و پیشنهاد اخراج عضو طبق مفاد اساسنامه .
15- دریافت استعفای اعضای هیئت مدیره و یا بازرس .
16- مصوبات هیئت مدیره را یکی از اعضای هیئت مدیره تحت عنوان دبیر یا منشی جلسه یادداشت میکند و پس از آن به امضاء اعضای حاضر در جلسه میرساند و به ترتیب تاریخ و شماره در دفتر مخصوص ثبت و نگهداری میشود .
17- محل و روش تشکیل جلسات هیئت مدیره به شرح ذیل میباشد :
17-1- محل تشکیل جلسه دفتر کانون به آدرس درج شده در اساسنامه میباشد، در موارد خاص با تصویب هیئت مدیره و اطلاع رسانی جابجایی جلسه بلامانع است .
17-2- صورتجلسات پس از تبادل نظر به صورت پیش نویس در جلسه تنظیم و به امضای حاضرین میرسد .
17-3- صورتجلسات در دفتر مخصوص ثبت و درج گردیده و در جلسه بعد به امضای حاضرین در جلسه مذکور خواهد رسید.
17-4- خلاصه هر صورتجلسه تهیه و بعد از تایپ در اختیار اعضای هیئت مدیره قرار میگیرد .
18- بررسی و پژوهش در زمینههای گوناگون بویژه تاسیس انجمنهای داخلی، شعبات، دفاتر یا نمایندگیها حسب مورد .
19- برنامه ریزی جهت جلب همکاریها و دریافت کمکهای لازم از دستگاهها، وزارتخانهها و یا سایر اشخاص حقیقی و حقوقی .
20- بررسی و پژوهش و شناخت استعدادها، تخصص و کارائیهای گوناگون اعضاء کانون و برنامهریزی در جهت استفاده از این توانمندیها و تجارب .
21- ارائه پیشنهادات لازم و تهیه و تدوین آئیننامهها و دستورالعملها ، فراهم نمودن امکانات و زمینههای فکری و فرصتهای لازم در راستای جذب، بهبود و توسعه اهداف کمی و کیفی کانون .
ماده ۸ : وظایف رئیس هیئت مدیره
۱- آماده سازی کارها برای دعوت مجامع عمومی (عادی و فوقالعاده) و برگزاری مجامع عمومی عادی به طور فوقالعاده .
۳- عزل و نصب مدیران و مسئولین کمیتهها و دیگر دوایر داخل کانون و صدور احکام مربوط پس از تصویب هیئت مدیره.
۴- گزارش تخلفات عضو خاطی جهت رسیدگی و بررسی در هیئت مدیره .
5- برگزاری جلسات و همایشها، اعیاد و مناسبتهای مختلف رسمی .
6- صدور کارت عضویت برای اعضاء و صدور ارائه گواهیهای لازم بنا به درخواست اعضاء در راستای اهداف کانون .
7- اجرای مصوبات هیئت مدیره و ارائه گزارشهای مربوط.
8 -مسئولیت امور ستادی و اجرایی کانون از قبیل پرداخت حقوق، دستمزد، حق ماموریت و اضافهکاری به نیروها و استخدام و بکارگیری و اخراج نیروها، پرداخت مانده ذخیره مرخصیها و پاداش به نیروها و اداره امور کانون بر اساس مقررات قانونی و مصوبات مجمع عمومی و صدور بخشنامهها و آگهیهای ضروری در زمینههای مختلف کاری کانون .
9 -نظارت بر تشکیل کمیتههای تخصصی، کانون به منظور استفاده از ظرفیتها، تجربیات اعضاء .
10- جمع آوری، تهیه و تدوین پیشنهادات از طرف اعضای کانون و هیئت مدیره و بازرس در رابطه با کانون اعم از اساسنامه، آئیننامهها و قوانین داخلی و ... سایر مطالب جهت بهبود سیستم و پیشبرد اهداف و طرح و تصویب آن در جلسات هیئت مدیره و انعکاس آن به مجامع و وزارت کشور.
۱1 -انجام امور لازم و ضروری جهت تشکیل مجامع عمومی اعم از عادی و فوقالعاده در هر زمان که برابر مقررات تشکیل آن ضروری است .
۱2- امضاء کلیه اسناد و مدارک و مکاتبات، ابلاغها که قانوناً یا طبق اساسنامه و یا تصویب هیئت مدیره تنظیم شده باشد .
۱3 -قرائت گزارش هیئت مدیره در مجامع عمومی بر اساس مصوبه هیئت مدیره .
۱4 -رئیس هیئت مدیره میتواند بخشی از وظایف اجرائی خود را با تصویب هیئت مدیره به سایر اعضاء تفویض نماید
۱5- تهیه و تنظیم پیش نویس برنامه و بودجه کانون و ارائه آن به هیئت مدیره جهت تصویب .
۱6- پیگیری لازم به منظور افتتاح حسابهای مورد نیاز کانون .
17- در غیاب رئیس هیئت مدیره نایب رئیس نسبت به انجام وظایف اقدام مینماید .
ماده 9 : نگهداری اسناد و مدارک و شیوه مکاتبات
۱ -مدارک رسمی کانون اعم از پروندهها، نوشتهها و مکاتبات رسمی در دفتر مرکزی کانون نگهداری میشود.
۲- مکاتبات رسمی کانون با امضاء رئیس هیئت مدیره و در غیاب او نایب رئیس هیئت مدیره و با مهر کانون انجام میشود .
تبصره ۱ : مکاتبات بدون مهر کانون فاقد اعتبار و تخلف محسوب میگردد و متخلف تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت .
۳- مصوبات و صورت جلسههای هیئت مدیره ضمن ثبت در دفاتر مخصوص به عنوان اسناد رسمی کانون در دفتر مرکزی نگهداری میشود .
۴- صورت جلسههای مجامع عمومی همواره به عنوان اسناد کانون در دفتر مرکزی نگهداری میشود .
۵- صورت جلسههای نقل و انتقال نیز جزء اسناد کانون بوده و می بایستی حفظ و نگهداری گردد .
۶- امحاء اوراق کانون طبق قوانین و مقررات جاری کشور و بر پایه دستورالعملی است که به تصویب هیئت مدیره میرسد .
ماده 10 : مهر کانون
۱- کانون دارای مهر و نشان (آرم) ویژه است که متن و شکل آن با تصویب هیئت مدیره و با هماهنگی وزارت کشور تهیه و استفاده میشود .
۲- مهر و نشان کانون در محل کانون و نزد رئیس هیئت مدیره نگهداری میشود و بدیهی است در حفظ و حراست از مهر و نشان کانون مسئولیت قانونی دارند .
3- موارد کاربرد نشان و مهر کانون برابر مفاد اساسنامه میباشد و هر گونه سوء استفاده و یا مغایرت با مواد اساسنامه ممنوع بوده و متخلف تحت پیگیرد قرار خواهد گرفت.
ماده 11
این آئیننامه اجرایی در 11 ماده، 93 بند و 9 تبصره تهیه و تدوین گردیده و در تاریخ 5/9/1397 به تصویب هیئت مدیره رسید. و یک نسخه آن جهت طی مراحل قانونی به وزارت کشور ارسال شد.