چطوری رزومهای بنویسیم که استخدام نـشویم؟
بنده به دلایل نامعلومی از همون اول علاقه خاصی به خوندن رزومههای مردم داشتم. چه قبلاً و چه الان که تو نوین دارم رزومههارو برای استخدام کارمند جدید بررسی میکنم، برام جالب بوده که آدما چه مینویسن؟چیکارا کردن تو زندگیشون؟ داستاناشون چی بوده؟ کجاها رفتن؟ چی میخوان و ...
خُب، حالا از بین این همه رزومهای که خوندم کلی سوتی نظرمو جلب کرده و گفتم بیام با شما هم به اشتراک بگذارم که اگر قراره رزومه بنویسید درس عبرت بگیرید ازشون. در آخر هم یک چندتا نکته تکمیلی برای نوشتن رزومههای خفن خواهم گفت.
#1 قبل از فرستادن رزومه به عنوان شغلی دقت کنید
این عزیز برای عنوان شغلی کارشناس دیجیتال مارکتینگ رزومه دادن ولی به نظر میرسه که هیچ ایدهای ندارن دیجیتال مارکتینگ چیه. میگید نه؟
2# تکلیف خودتون رو مشخص کنید!
اولین چیزی که بعد از دیدن این رزومه به ذهنم رسید این بود که چرا باید کسی رو که "حال" نداره چند خط از خودش بگه، استخدام کنیم؟ آیا این شخص کلاً حال کار کردن خواهد داشت؟
#3 علایق و ویژگیهای فردی خودتون رو اینقدر سطح پایین تعریف نکنید!
واقعاً حس منفی بود با خوندن این جمله بهم سرازیر شد! یعنی چی خب؟ تنها تعریفی که از خودت داری اینه که خالهزنک نیستی؟ ویژگی بهتری نداری؟
4# تکبر رو کنار بذارید توروخدا
ما اول این فرم نوشته بودیم: "ما به دنبال کارمند نیستیم. به دنبال همتیمیهایی هستیم که برای رشد خودشان، سایر اعضای تیم و کل مجموعه وقت میگذارند."
حالا من نمیدونم این دوست عزیز فرم استخدام رو اصلاً خوندن یا نه، ولی بعضی از جوابهاشون طوری بود که حس کردم میخوان بیان یه پوزخند بزنن بهمون بگن هه! هیچ میدونید من کیم؟ (تجربه من و البته سابقه کاری خود این افراد هم نشون داده که 90% چنین عزیزانی از خودشیفتگی و اعتماد به نفس کاذب رنج میبرن.)
#5 به جز یادگیری سریع چی دارید؟
نمیگم یادگیری مهم نیست؛ ولی، درصد زیادی از رزومههایی که بررسی کردم، یادگیری سریع رو به عنوان یکی از شاخصههای برجستهشون آورده بودند؛ اما عزیزانم، دقت کنید که این روزها همه همینو میگن! اما خیلی کم به ویژگیهایی مثل انتقادپذیری، آنتایم بودن، دید هنری داشتن، قلم خوب داشتن و ... اشاره میکنن. اگر کمی با حوصلهتر به خودتون دقت کنید، قطعاً ویژگیهایی خواهید داشت که به درد کاری که دوستش دارید میخوره.(نه هر کاری البته)
#6 دیگه انقدر هم مشتی نباشید
#7 عزت نفس داشته باشید
یه سری رزومه هم هست همیشه که میگن من به این کار نیاز دارم و اصرار بر استخدام دارند. ببینید، توصیه من به تمام کسانی که به پول یا کار نیاز دارند اینه که روی توسعه مهارتهاشون کار کنن و حداقل توی یک فیلد خاص حرفی برای گفتن داشته باشند. اینطوری بدون اینکه عزت نفسشون بیان پایین میتونن کاری متناسب با مهارتهاشون پیدا کنند.
الان دیگه کمپانیهای بزرگ و آگاه میدونن که نباید فردی رو که برای پول کار میکنه استخدام کنن. فردی به درد این کمپانیهای میخوره که به کاری که داره انجام میده باور داشته باشه!
#8 مهارت بیربط، رزومه شما رو خندهدار میکنه
خدایی چرا باید مهارت آشپزی شما در شغل تولید محتوا مهم باشه؟ آیا نباید مهارتهایی مثل قصهگویی، سلیس نوشتن و خلاقیت داشتین و از اونها نام میبردید؟
#9 از ایمیلهای عجیبوغریب استفاده نکنید
این مورد رو الان که 5 ماه از انتشار این مقاله میگذره، دارم اضافه میکنم. دلیلش هم اینه که خیلی میبینم بهجای یه ایمیلی که شامل اسم و فامیلی طرف باید باشه، مینویسن:
feritala1368@yahoo.com
یا
Www.atiiish58@gmail.com
عزیزای دلم، اولا ایمیلتون باید شامل نام و نام خانوادگی، یا حداقل یکی از اینها باشه و ثانیاً، ایمیل با www شروع نمیشه. استفاده از ایمیلهایی که مثل دوتا مثال بالا هستند، شما رو کاملاً غیرحرفهای نشون میده و باعث میشه که باهاتون تماس نگیرن.
#10 به املای کلمات و علائم نگارشی دقت کنید
املا و انشا تو رزومۀ هر شغلی مهمه، ولی تو رزومههایی که برای بخش محتوا میفرستید خیلی خیلی مهمتره!
خب، تعداد رزومهها زیاد بود و نمیتونستم همه نکتهها رو بهتون بگم، اما سعی کردم تو این مطلب اشتباهات پر تکرارتر رو یه مروری بکنم. شمام اگر تجربهای مشابه دارید باهام به اشتراک بذارید:)
برای جمعبندی این بحث هم باید بگم که رزومه نوشتن تو فرآیند استخدام شدن شما خیلی تاثیر داره! (حتی به نظر من بیشتر از سابقه کارتون) پس بهتره که بدونید چه چیزهایی باعث میشه به رزومه شما ترتیب اثر داده نشه!
این رو هم بگم که قبل از رزومه نوشتن هم یک چیز مهمتر وجود داره و اونم اینه که شما خودتون رو بشناسید، ببینید دنبال چه چیزی هستید، کار مناسب روحیات و مهارتهای شما چیه و اون کاری که حال شما رو خوب میکنه کدومه!